2010. március 29., hétfő

Világunk



Szö-vet-ség-kötés


Ahogy a magot, úgy a szálat is vetik, csak hogy teremjen, hogy élet fakadjon belőle. Nékünk, az embernek három ilyen szál adatott melyet, ha szeretetben szövünk-fonunk együtt, elkészül a várt alkotás.

Az első szál a fény szála, a második a lélek szála, a harmadik pedig a test köteléke-szála.

Ez hármasság az egységben. S miért kell tudatosan kötni e szálakat szeretetben ember és ember között is? Hogy a vászon erős legyen - melyen életünk filmje pereg - s a kép meg rajta ép s szép legyen, hogy csak mi vághassuk meg, ha kell.

A vásznon az a kép jelenik meg, amit mi festünk reá, belsőnkből képességeink szerint. Csak ahogy a fa szálasodik. Ő mikor nő, a fénnyel szövetséget köt, mert megköti a fényt, hogy élhessen, megköti a tápanyagot gyökerével, hogy élhessen, KORONÁJA lehessen. S mindezt a jelenben, hogy EGÉSZ FÁVÁ szálasodhasson, gyümölcsöt teremve, jövendőt megigézve, EMBERNEK gyönyörűségére a mindenségben, Földanyánk ölében.

ISTEN áldásával,

2009. Boldogasszony hava

egy szép napon

A kép-viselő

Ő képet visel, a képet, mely él benne, belül. Ő e képet kivetíti, hogy lássák a képét, melyet él-tet belül, hogy segíthessen, ha kérik, s ha kell. Ő viseli ezt viseletén, ruháján, jellemében, szellemében, s lelkében a jelenben.

Ő a képviselő. S kik képet viselnek, képviselnek, elöl járnak. Ki-ki a maga képét viseli, ez látható a szemnek, a szívnek egyaránt. S így lesz olvasható maga az ember is, kinek akar látszani, s ki valójában. Van, ki a fény-képeit viseli. Van, ki csak viseli. Ők csak a kép mutatói, kép-mutatók. A fény, van, belül van, mely árad: s mindez sokszínűen jelenik meg a láthatóban, színesen, a szivárvány színeiben, a fehérben, együtt, egy időben, egy helyen, a jelenben. Van, aki a setét-színeit viseli, van, ki csak viseli. A setét csak játék, mely lehet komoly, de lehet semmi is. Mindez a láthatóban színtelenül van jelen, mely szín-telen, minden szinten.

A magot is fekete földbe vetik, s ha megkap mindent, mi az élethez kell, a fényt, mely színes, a vizet s a levegőt, mely tiszta, a szeretetet, mely meleg, akkor élni kezd a mag, nőni, növekedni, szálasodni, s viselni fogja – a jelet – melyből táplálkozott, s fényesen, de alázattal hirdeti szépségét, jelenét, önvalóját, magságát.

Viseli, képviseli a földet, a fényt, a vizet, a levegőt, a szeretetet, tisztán, a maga, a mag képességei szerint. S mindez akkor jelenik meg tisztán, ha nincs túl-súly, csak egyen-súly. S így lesz a mag is, a magyar is képviselő, életnek fája eme szép világba.


Isten áldásával,

Sok szeretettel és szolgálattal


Jelképek


Amit csinálunk, az maga a Teremtés. Ehhez megkaptuk a magot, a teremtés magját, s képességet, amit kezünkbe adott édes mennyei Atyánk és szívünkbe írt. Mai szóval mágia. S ha szeretettel ápoljuk e magot, az első elképzeléstől kezdve, akkor fehér mag lesz, illetve mágia (magja, mágja, mágia). S ha félelemmel, akkor fekete mag lesz (fekete mágia). Ez az alap. A szeretet = félelem-mentesség.

A mag növekedését, a mágia hatását lehet növelni a láthatóban jelekkel, jelképekkel. Ki él vele, már e képpel, a magot élteti, mely előbb-utóbb a magáé lesz, tehát a hordozójáé, része s egésze. Például a „Gyűrűk urá”-ban a gyűrű esete a hordozójával. S hogy tudjuk mi magunk, hogy melyik magnak fáját éltetjük? Először is a kép maga segít, ha tudjuk olvasni. S ha ez nem megy, akkor kép-viselőit „olvashatjuk”. Ha a képviselő nem viseli a képet jellemében, akkor csak a képet mutatja, egyszerűen képmutatóvá válik. Ideje mindezt már látnunk magunk körül is, hogy könnyebben eligazodhassunk az életben. Például Szent Koronánk képe jelen van zászlónkon is. A korona képei olvashatók a léleknek és a szellemnek is egyaránt. A régi időkben eme kép-viselőit a királyt akkor tartották hitelesnek, ha tényleg viselte jellemében is eme képet, és nemcsak a fején. Ma király híján ilyen hiteles képviselő nincs. De mégis viseljük eme képet országunk címerében, amit pártjaink is szívesen használnak. Persze ők még nem óhajtják ezt a szeretet-teljes képet viselni, képviselni, egyrészt mert nem értik, érzik, másrészt nem akarják, mert nem feladatuk. S mi van azokkal, akik hitelesen akarják e képet viselni, képviselni? Hát meg-vált-ozik jellemük, viseletük, viselkedésük. S mindez meg fog szóban is jelenni, amit az elképzelés előz meg, s a tettekben fejeződik ki. Ha a kép tartalmát képviselője szóba is tudja fogni, s jellemében is megjelenik, amit a cselekvés követ, akkor a kép a fehér mag fáját élteti, növeli eme példa esetében. S ha mindezen folyamat egysége megszakad (elképzelés→ szó → tett = egy), akkor el-terelődik, el-térítődik eme folyam a másik mágia felé, s lesz belőle sok-sok rész, illetve párt,így lesznek gondjaink , gondolataink. Hogyha a tiszta elképzelést a tiszta szó követi, s tiszta tett, akkor az arany középút járható lesz újra a képviselőknek is, elöljáróinknak és az egyszerű embernek is, ki vagy, s kik vagyunk itt a szeretet térben, a világban s annak egy sz-ép szegletében Kárpátok gyűrűjében.

Sok szeretettel és szolgálattal,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése